Något som är populärt är att driva en föräldrablogg, vanligast är mammabloggare men även pappor skriver och delar med sig av sina liv som pappa. Då dessa bloggar kan ge en igenkänningsfaktor så blir de också populära att läsa.

Föräldrablogg

Livet som nybliven förälder, eller förälder överhuvudtaget, kan ibland kännas ensamt. Det är inte alla som har en bekantskapskrets eller släktingar att ty sig till, då kan det bli ensamt. Genom bloggar och andra forum så blir det ett sätt att träffa andra människor, att dela med sig av sina erfarenheter. Det kan bli ett sätt att tipsa andra men även få råd tillbaka. Detta är några av anledningarna till att det kan vara så populärt att både driva och läsa föräldrabloggar.

Dela med sig av bilder eller inte?

Förr när det inte var lika vanligt med bloggar så syntes det heller inte lika många personliga bilder. Detta var något som många ville skydda från internet, att inte dela med sig av till alla. Idag är det mycket vanligare att dela med sig av bilder, så även porträttbilder. Inte alla är bekväma att göra detta och då kan det istället vara andra bilder som läggs upp eller bilder bakifrån. Något som är gemensamt för bloggar är att det är bilder blandat med text, många gånger kan det annars bli ganska kalt att enbart läsa och inte få ta del av något annat i form av bilder.

Vad skriva om sina barn?

Även när det kommer till text om barnen så kan bloggar skilja sig åt. Några kan skriva och dela med sig väldigt hjärtligt om sina barn medan andra skriver mer anonymt för att inte lämna ut något barn. Inget av sätten behöver vara mer populärt än det andra, det handlar mer om hur det förmedlas och vad läsarna uppskattar att läsa om.

Det som flertalet skulle hålla med om är att inte skriva utelämnande om sina barn, att skriva privata saker som de skulle kunna ta skada av. Det som skrivs på internet kommer att finnas kvar länge, så det är bra att ha i åtanke att läsa en extra gång och att alltid stå för det som skrivs.

Hur starta en föräldrablogg?

Just för föräldrabloggare så finns det många portaler som inriktar sig till föräldrar. Här finns det många bloggar samlat och då kan det vara klokt att också skapa sin blogg på dessa portaler för att få en gemenskap med andra.