Även om vissa yrken kräver mer praktisk kunskap så kan det ofta krävas en utbildning för att sedan få utföra yrket. Detta kan vara för att säkerställa att kunskapen finns där, även om det kan finnas mycket erfarenhet sedan innan. Kosmetik är ett av dessa områden där det går att ha mycket kunskap och erfarenhet, även om det inte finns någon utbildning i grunden för det.

Läran av kosmetik

På flera bloggar så finns det bloggare som lär ut om kosmetik. Det går på bloggar att finna både text och bilder, så även videor. Genom detta är det många som lär sig och med övning sedan så kan mycket utföras. Detta räcker ej för att få arbeta med kosmetik professionellt, men det kan ändå ge mycket erfarenhet som är viktigt att ha med sig i framtiden om arbete med kosmetik vill utföras.

Utbildning inom kosmetik

Kosmetik innefattar flera delar och med en utbildning går det sedan att arbeta både med hud, smink och naglar. Inom utbildning går det att inrikta sig på vissa delar som man finner mest intressant. Många bloggare har ingen utbildning inom området men har istället tagit yrkesvägen genom att lära vidare på internet.