Att dela med sig av sitt liv har idag blivit väldigt vanligt och något som många upplever som näst intill ett måste. Många delar redan med sig på sociala medier i väldigt stor utsträckning men faktum är dock att det är begränsat, en del väljer att skriva långa noveller under sina inlägg men det är i grund och botten sällan rätt publik. På sociala medier ska information gå att få snabbt och om man vill utveckla sina åsikter eller berätta mer utförligt om sin dag bör man istället skapa en blogg för att göra detta. På en blogg har man chansen att skapa långa inlägg som är detaljerade med bilder och kan därmed nå en bredare publik som är intresserad av det som man skriver om.

Om du till exempel bygger ett hus eller gör om i din trädgård kan det upplevas tjatigt på Instagram eller Facebook om du fortsätter att lägga upp allt du gör, om du vill dela med dig av varje framsteg i processen är en blogg det rätta medlet för detta. Du kan till exempel visa hur du skapar en uteplats med stenar av cement och vilka växter du har i trädgården väldigt detaljerat i ett blogginlägg samtidigt som du beskriver varje steg av processen för de som vill göra liknande eller samma sak. Eller så kanske du vill visa hur man själv asfalterar garageuppfarten.

Du kanske inte alls är intresserad av heminredning, av att bygga saker eller pyssel utan istället vill dela med dig av dina tankar och åsikter. Även då är en blogg det rätta stället för detta. En del använder bloggar som en dagbok och vill endast berätta vad de har gjort under dagen och visa bilder på detta. Andra bloggar är mer specifika som till exempel mammabloggar, sminkbloggar eller bloggar om motorcyklar och andra fordon. Du kan både välja att blogga anonymt eller under ditt namn. Detta är helt upp till dig. En blogg är en fantastisk plats för den som är i behov av att andas ut och om du känner att du bara vill få ur dig allt du har på hjärtat och skriva av dig kan det vara klokt att ha en anonym blogg, då kommer du inte att känna dig lika begränsad.

Alla är inte intresserade av att ha mängder med läsare när de bloggar, en del tycker endast om att skriva och oavsett om du vill skapa ett forum för din diktsamling, dina erotiska noveller om du vill dokumentera när du bygger din uteplats är det väldigt lätt att skapa en blogg idag. Det tar endast ett fåtal minuter och därefter är bloggen din att göra vad du vill med. Helt enkelt en plats för dina tankar.