Det är roligt att blogga och att få dela med sig av sitt liv och sina tankar. Att blogga är både kreativt, likväl som det är ett slags jobb, och som med de flesta jobb vill du så klart få någon slags utdelning. Det är ganska enkelt att få extra inkomst på bloggen genom att ha annonser eller promota produkter och sedan få provision på vad dina läsare köper. Men, då det finns många livsstilsbloggar, särskilt bland tjejer, så är konkurrensen stor. Ett tips är då att boosta bloggen för att få fler läsare!

Vad handlar din blogg om?

Om du vill få fler läsare än du redan har, behöver du troligtvis göra några förändringar på din blogg. Det viktigaste som du har på din blogg är ditt material – dina bloggposter. För att få fler läsare räcker det, dessvärre, inte med att du tycker att du skriver om intressanta saker, dina besökare måste också tycka att det ger dem något att gå in på din blogg. De bloggare som kan tjäna pengar på sin blogg har ofta nichat bloggen, alltså fördjupat sin blogg om ett särskilt ämne. När vi surfar på nätet söker vi ofta efter kunskap, som hur man gör en hemmagjord ansiktsmask, inspiration för att orka fortsätta träna eller hur man ska förändra en inställning på mobilen. Det finns jättemånga bloggare som skapat smarta artiklar om ett särskilt ämne där läsare kan surfa in och få relevant information. Det är också intressant för dina läsare att återkomma om de vet vad din blogg handlar om. Om den ena dagen handlar om söta hundar, nästa dag om EU och sedan om charterresor, så blir det endast de personer som känner dig som är intresserade av att läsa din livsstilsblogg. Om du däremot väljer att koncentrera och fördjupa dig inom ett ämne, som hårvård, smink, inredning, träning, kläder eller mode, och låter de flesta poster utgå från ditt tema, så får du en bättre blogg med en återkommande röd tråd.

Ge dina läsare något intressant!

Dina läsare måste ha en anledning att spendera tid på din sida. Varför ska de ge fem till tio minuter varje dag av sitt liv till just din blogg? För att få återkommande läsare behöver du ge dem något intressant och gärna ”matnyttigt”. Om du skriver om smink kan du ge tips på var det finns prisvärt smink att köpa, som läppstift från dyra märken till nedsatt pris hos Parfym.se, och annat som hjälper dina läsare att göra smarta val i vardagen. Du kan också köpa in olika produkter och sedan göra egna test som du skriver om. Genom att skapa artiklar med mycket information ger du både läsaren en orsak att återkomma och att dela din text med andra på sociala media – win win för alla!