Sociala medier är idag ett självklart val för många. Via sociala medier går det idag att publicera saker och dela med sig av valfria bitar i ens vardag, för några kan detta bli en väg till en ny inkomstkälla och för andra en helt ny karriär. Mat är omåttligt populärt att publicera bilder av.

Olika matbloggar

Matbloggar finns det gott om, det kan ha varit det ämnet inom bloggar som växte allra snabbast till en början. Genom mat går det också att nå många människor. Mat är en naturlig del av många människors vardag och ett intresse för många. Genom att också blogga om detta går det att locka många läsare till ens blogg.

Bloggar är inte det enda idag som används för att publicera bilder, något som har vuxit sig stort snabbt är Instagram. Genom denna kanal kan både bilder och recept publiceras, det används också av väldigt många. Fördelen med de sociala medierna är att det lätt går att sammankoppla och länka till andra kanaler, att du som bloggare kan nå många olika människor på ett smidigt sätt.

Teman på matbloggar

Matbloggar finns i olika genrer. Dessa kan influeras av olika delar av världen, detta beroende på vilket intresse som finns. Det har visat sig vara effektivt att nischa sin blogg till ett specifikt område, blir det för många områden kan det upplevas som spretigt och det är då också lätt att tappa läsare.

Olika teman på matbloggar:

  • Asiatiskt
  • Mat från västvärlden
  • Medelhavsmat
  • Husmanskost
  • Snabbmat

Husmanskost

Det finns olika tankar om att husmanskosten är på väg bort, detta med anledning att det kommer mer och mer mat till Sverige från andra delar av världen. Detta är dock något som ej stämmer, husmanskosten finns kvar i allra högsta grad. Det kan vara lätt att tro att den är på väg bort då många restauranger som syns verkar inom andra teman, det finns dock restauranger kvar som är inriktade på svensk husmanskost.

Att blogga om husmanskost finns det många storbloggare som gör. Dessa tar tillvara på de svenska råvarorna och även anorna. Genom att föra vidare maten kommer även andra generationer att kunna ta del av denna och i sin tur också föra den vidare. Idag är det vanligt att äta mer varierat då detta finns mer tillgängligt, men genom att ge barnen även svensk riktig husmanskost är det troligt att husmanskosten inte kommer att försvinna bort.

Vad är svensk husmanskost?

Det finns olika tankar om vad svensk husmanskost egentligen innebär, vilka ingredienser och vilka rätter som innefattas här. Husmanskosten kan vara olika från person till person då alla har olika upplevelser av den.

Några av de klassiska rätterna i Sverige är:

  • Kroppkakor
  • Köttbullar
  • Köttfärslimpa
  • Smörgåstårta
  • Isterband