Det finns alla möjliga slags bloggar och många bloggar har uppstått genom de globaliserade liv som vi lever nu. Idag kan vi kommunicera med människor över hela världen på bara en sekund, handla varor från Kina med ett klick och anlita skribenter från USA om vi vill. Allt är en del av det den globala livsstil som uppstått bara under det senaste årtiondet. För många har det också inneburit en liv med mycket resande – både inom landet, men också utomlands. De flesta svenskar har varit utomlands och många reser till andra länder varje år. För vissa har resandet inte bara blivit semester, utan rent av en livsstil.

 

Jobba på resande fot

 

Det är många som drömmer om att kunna jobba framför datorn världen över, men självklart är det en dröm som man måste arbeta för. De vanligaste jobben är de som arbetar med text – som blogg , datorer eller någon slags konsult – med sådana jobb går det ofta bra att både sitta i en lägenhet i stan, stuga i fjället eller på ett kafé på Bali. Så länge det finns bra uppkoppling. Många av dem som kan kombinera resa och arbete har egna hemsidor som de arbetar med, både genom att skriva och sälja olika produkter. Ett tips är att läsa andras bloggar, se vad de skriver om och få inspiration.

Smart utrustning

 

Om du är intresserad av ett mer fritt liv behöver du tänka igenom vilka saker du har. Man kan sammanfatta det i: mindre, men smartare. Om du önskar testa på att resa jorden runt under ett par månader och se om du kan blogga under tiden, eller om du bara vill kunna resa smart i Sverige, är det klokt att titta igenom vad du har. Bland det viktigaste att införskaffa är genomtänkta och kvalitativa väskor, som smarta ryggsäckar med datorfack och andra liknande väskor. Genom att bara ha en väska som både skyddar din dator – ditt skrivbord och bokhylla – väl och som också har plats för både plånbok, boken och kollegieblocket, så behöver du bara tänka på en väska, istället för att ha både en ryggsäck, datorväska och kanske handväska.

Tänk också igenom storleken på datorn. Tänk på att det ibland räcker med en bra surfplatta, men ofta behöver man en dator. Det är lätt att köpa en liten och smidig dator för ett par tusenlappar, men gör det endast om en dator med mindre kapacitet kommer att räcka. När du bloggar, så skriver du inte bara, du behöver ta mycket kort och kanske också redigera filmer.

Bloggämnen för liv på resande fot

Ett populärt ämnen är faktiskt att blogga om att kunna resa och blogga. Men alla kan inte skriva om det. Ett tips är att blogga om särskilda saker som kan vara intressant för andra att läsa om, t.ex. om mat utomlands eller hur man hittar bra hotell. De personer som kan skriva en livsstilsblogg om att leva på resande fot, ger alltid sina läsare intressant fakta, så att läsarna kommer tillbaka.