Inför julen lagas det stora mängder mat. Det är många som firar denna högtid och med detta så blir det mycket mat av olika slag. Det är klokt att försöka ta tillvara på maten så att inget behöver slängas. Det går att göra nya rätter av resterna och på så sätt ta tillvara på alla råvaror.

Matbloggar

Det finns gott om matbloggar och på dessa går det att finna många nya rätter att tillföra till julbordet. Om du önskar göra klassiska julrätter så finns det tips för hur dessa kan förnyas men ändå ha de klassiska smakerna i grunden. Bloggar kan med fördel ses som inspiration och inte något som ger ut rätt eller fel. Det skapas mycket i de olika hemmen och tack vare bloggar och andra sociala forum så kan idéerna spridas vidare till andra.

Julmat

Julmaten i grunden ser liknande ut i flertalet hem, detta med bland annat köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, sill och julskinka. Genom att söka på olika bloggar så finns det mycket som kan tillföras till detta, både svenska rätter i ny tappning så som mat från andra länder som platsar på det svenska julbordet.