Många gånger när man pratar om att starta en blogg nämns alltid dyr marknadsföring och att det tar tid innan man uppnår resultat. Många fråga sig säkert om det år 2019 fortfarande är lukrativt att starta en blogg och om det egentligen ger resultat. I den här artikeln får du ett par snabba tips.

1. Plattform och domän: viktiga val

En bra plattform som kan agera värd åt din blogg är viktigt av flera olika skäl. Det är baserat på denna plattform som din webbplats kommer att navigeras ifrån och dess utseende påverkas av plattformen. Det är via plattformen som du hanterar dina inlägg, vilket bör vara något som man gör så enkelt och säkert som möjligt. I processen att skapa en blogg har många oftast frågor om vilken plattform som man bör investera i. WordPress är en av de absolut vanligaste men det finns flera andra som man också kan använda sig av.

När det gäller domänen så gäller det att komma ihåg att detta är avgörande för användarna att identifiera ditt företag. Faktum är att man kan göra en analogi där domänen är din online-adress medan din blogg är din identitet. Leta efter ett enkelt namn som är relaterat till ditt företag. Du kan använda en underdomän eller en katalog på din webbplats eller använd ett starkt namn inom din nisch. Att ha dessa två element (plattform och domän) planerat och definierat från början leder till stora fördelar för ditt företag.

2. Strukturerat arbete kring hur bloggen och företaget bör generera inkomst

Idag finns det flera olika sätt som man kan tjäna pengar på sin blogg och företag som bloggen representerar. Om ditt företag exempelvis redan arbetar med fakturering så kan factoring vara en bra ide för att tjäna extra pengar. Men om bloggen fortfarande inte genererar specifika fakturor så kan man försöka skapa samarbeten med företag och arbeta med adlinks via inläggen. På så sätt skapar du en inkomstkälla varje gång någon klickar sig in på den länk du angivit för ett specifikt samarbete.

3. Bygg en stor databas med e-mails

Att bygga och sköta en e-post bas är avgörande för din blogg. E-post är en säker strategi som ger autonomi och tillåter direkt kontakt med dina läsare och potentiella kunder. Om du tror att e-mail tillhör det förflutna så bör du tänka om. Hela 92 % av de vuxna som man finner online använder e-post. Det är faktiskt den huvudsakliga formen av affärskommunikation än idag!

Att bygga en databas med e-mail kanske låter enklare än vad det faktiskt är. Några tips är att infoga fält för prenumeration på nyhetsbrev och placera popup-fönster när man surfar in eller ska lämna bloggen. Det enda du aldrig bör göra är att köpa en adresslista! När allt kommer omkring är de människor som inte vill eller ber om att bli kontaktade, och kommer förmodligen inte att tycka om denna invasion.