Oavsett vilket slags företag du har är en blogg ett bra sätt att marknadsföra ditt företag på. Bloggen kan både hjälpa dig att nå nya kunder och att behålla de gamla.

Marknadsföring

Det spelar ingen roll vilket slags företag du har, en skobutik på en gågata, en webbutik eller en renodlad blogg, så behöver du nå ut till dina kunder. Du kan ha världens bästa produkt, men om ingen vet om att du säljer den kommer ditt företag inte att gå runt. Det finns olika metoder att marknadsföra ett företag på och det klokaste är att använda flera sätt samtidigt. Ett bra sätt att verkligen få ditt företag att synas är genom muggar eller kläder, som en mössa med tryck med din företagslogo – du hittar ett stort utbud av olika produkter att marknadsföra ditt företag med hos medtryck.com. Men, för att nå ut ännu mer bör du också ha en blogg och finnas på nätet. Genom en mössa eller en snygg tröja med din företagslogo får kunder upp ögonen för ditt företag, men för att söka upp ditt företag kommer de att söka online.

Företagsbloggen

En bra företagsblogg berättar om mer än bara öppettider och ett telefonnummer att ringa – det kan de flesta ändå hitta på nätet. Då det är många som börjar söka efter produkter och tjänster online, är det viktigt att din blogg hjälper dem att vilja handla hos dig.

Att ha en företagsblogg handlar inte bara om att berätta för omvärlden att du finns, om någon skulle råka surfa in på din sida. En blogg gör att sökmotorerna, som Google, kan ranka din sida högre och alltså skicka surfare till just dig! Om du säljer djursaker och skriver en artikel om vilka hundraser som man inte ska börja med som hundägare, då kommer du ha många sökord som blir relevanta för den som söker information.

Ett tips är att skapa goodwill gentemot besökarna genom att ge tips och råd. Om du har en frisörsalong kan du skriva om de senaste frisyrerna eller visa hur man skapar en särskild frisyr. Det spelar ingen roll vad du har för slags företag, du kan alltid blogga om det. Om ditt företag är en blogg som handlar om att blogga, kan du skriva om hur man tjänar pengar på sin blogg och ge liknande råd.

Respons

För att en blogg ska lyfta ett företag är det viktigt att du regelbundet skriver på bloggen. Den måste alltid vara aktuell, annars tror kunderna att du lagt ner företaget. Vidare måste du besvara kommentarer i kommentarsfältet. Om du har en sportaffär och en kund frågar hur man hittar rätt löparskor, så bör du besvara frågan samma eller nästkommande dag.