En av de största bloggstjärnorna vi har är Isabella Löwengrip, mer känd som ”Blondinbella”. Hon var den första bloggaren att nå en miljon besökare. Karaktären Blondinbella skapades 2005 och blev som ett alter ego för henne då hon fabricerade stora delar av sitt liv på bloggen. Idag är bloggen fortfarande igång med dagliga uppdateringar och bloggstjärnan lever ett framgångsrikt liv som entreprenör.

Från bloggare till entreprenör

Att ha hela sitt liv dokumenterat på internet är inte för alla. Från att Isabella var fjorton år gammal har hon ofiltrerat delat med sig av sitt liv och sina tankar. I tonåren var det mycket fest och typiska tonårstankar, men när bloggen växte sig stor förstod hon också att det fanns pengar att tjäna och ändrade riktning. Bloggen blev en seriös plats där hon skrev om sitt liv som entreprenör. Hon startade flera företag, bland annat klädmärket Classified och webshoppen Bellme. Tyvärr gick de, precis som alla hennes senare satsningar, snart i konkurs. Löwengrip var bra på att starta företag och komma med idéer men det behövdes mer för att hålla dem vid liv.

Framgångssagan Löwengrip

Isabella och Pingis Hadenius träffades 2010 och fann snart varandra i sitt entreprenörskap. 2012 startade de skönhetsmärken LCC – senare Löwengrip Beauty – tillsammans. Med hjälp av Pingis blev företaget den här gången en succe, och idag säljs produkterna i hela världen. LCC började som ett budgetmärke, med bubbelgumsrosa förpackningar och produkter i söta dofter. Men under 2018 bestämde de sig för att byta målgrupp och inriktning. De gamla produkterna såldes ut och förpackningarna fick en mognare design. Namnbytet till Löwengrip gjorde att de samtidigt kunde re-branda sig och sälja produkterna till ett högre pris. Idag säljs de i alla apotek i Sverige samt vissa utvalda butiker och webshoppar.

Kontorsdramat

Genom åren har det varit mycket drama och skandaler runt Isabella Löwengrip. Det senaste i raden handlar om kontoret dit hon skulle flytta med varumärket Löwengrip samt aktiebolaget Löwengrip Invest. Det finns många lyxiga kontorshotell i Stockholm och Löwengrip hade siktat in sig på no18 på Birger Jarlsgatan. Ett riktigt flådigt ställe som många undrade hur hon och hennes företag hade råd med. Men i samband med flytten meddelade hon plötsligt att kontoret inte passade och att de genast skulle flytta igen. Detta fick många att spekulera i om fallet inte var att de tagit sig vatten över huvudet. I dagsläget letar Isabella efter ett nytt kontorshotell, gissningsvis i en billigare prisklass. Som tur är finns det många att välja mellan.

Tidigare skandaler som susat runt Isabella är bland annat skilsmässan med ex-mannen Oss Spångberg 2016. Under hösten 2018 blev det åter igen kärleksproblem då pojkvännen Hampus gick i personlig konkurs. Detta efter att ha spekulerat bort 50 miljoner kronor på börsen – pengar som han mottagit av andra personer för att hjälpa dem med investeringar.